Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)
Setaf

Lojistik Raf Sistemleri

Lojistik, mal ve hizmetlerin başlangıç noktasından tüketim noktasına verimli akışını planlama, uygulama ve kontrol etme sürecidir. Dört farklı unsurun koordinasyonunu içerir: envanter kontrolü, depolama, nakliye ve paketleme. Lojistik ayrıca müşteri hizmetleri, sipariş işleme ve iade yönetimini de içerir.


Lojistik Raf Sistemleri

Lojistik, müşteri taleplerini karşılamak için mal veya hizmet taşıması gereken herhangi bir işletmenin hayati parçasıdır. Şirketlerin ürünleri zamanında ve kabul edilebilir bir maliyetle teslim edebilmelerini sağlamak için kaynaklarını etkin bir şekilde yönetebilmeleri gerekir. Önemli unsurlar arasında bulunan depolama ise işletmenin müşteri memnuniyetini arttırırken maliyetleri azaltma, envanter sayısını hatasız yapma gibi avantajları da beraberinde getiren adımlardan biridir.

Lojistik Raf Sistemleri Özellikleri

Lojistik raf sistemleri, depoların ve dağıtım merkezlerinin verimliliğini artırmanın bir yolunu sundukları için modern dünyada giderek daha önemli hale gelir. Şirketlerin işleyişinde verim kazanması adına da bazı özelliklerden faydalanılır. Öne çıkan bazı lojistik raf sistemi özellikleri:

  • İşletmeler, bu sistemleri kullanarak malların depolanması ve nakliyesi ile ilgili maliyetleri azaltabilir.
  • Envanter yönetimini optimize etmeye ve sipariş karşılama söz konusu olduğunda doğruluğu artırmaya yardımcı olur.
  • Lojistik raf sistemleri, farklı ihtiyaçları karşılamak için çeşitli şekil, boyut, malzeme ve tasarımlara sahiptir.
  • Tehlikeli maddelerin veya soğuk depolama ürünlerinin depolanması gibi belirli uygulamalar için özelleştirilebilir.
  • Doğru sistem uygulandığında işletmeler, mallarının güvenli bir şekilde depolanmasını sağlarken aynı zamanda genel operasyonel verimliliklerini de artırır.

Lojistik Raf Sistemleri Çeşitleri

Ağır ve paletli depolama sistemleri lojistik firmalarının ihtiyaçlarını en doğru ve güvenilir şekilde karşılayan sistemler arasındadır. Bu doğrultuda özellikle fork-lift çalışmaları için sırt sırta raf sistemleri örnek gösterilebilirken dar koridor raf sistemleri ile alandan tasarruf sağlanıp yükseklikten maksimum seviyede faydalanılabilir.

İlk eklenen ürünün en son çıkar işleyişi ile lojistik şirketlerinde depolama yöntemi olarak tercih edilen drive-in depolama raf sistemlerinde ise her ünite yan yana dizilir ve içerisine palet girebilir.

Çok geniş depolama ihtiyacı bulunan işletmeler için cephe giydirme raf sistemleri en uygun çözümlerin başında gelir. Bu raf sisteminde herhangi bir binaya ihtiyaç duyulmaz ve raf sistemi ile deponun kendisi oluşturulur. İstenilirse çok yüksek raf sistemi inşa edilebilir bu seçeneğin en büyük avantajlarından biri de deponun demonte olmasıdır. Böylelikle firmanın taşınması durumunda raf sistemleri başka bir yere yeniden yapılabilir.

Konsol kollu, dinamik kayar palet, geri itmeli ve çift derinlikli raf sistemleri ise lojistik firmalarının çözüm alternatifleri arasında yer alır. Siz de işletmenizin ihtiyacına göre farklı raf sistemleri arasından tercihinizi yapabilir ve depolarınızı daha verimli hale getirebilirsiniz.


*** Detaylı bilgi için lütfen talep formunu eksiksiz doldurunuz. Ekibimiz en kısa sürede tarafınıza dönüş sağlayacaktır. ***

Haberler

Bizden ve sektörden en güncel haberler ve makaleler. TÜMÜNÜ GÖSTER