Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)
Setaf

Lojistikte Üçüncü Parti Şirketler ve Endüstriyel Raf Piyasasında Yükselen Dev

Endüstriyel raf sistemlerinde küresel pazar araştırması: Pazar büyümesini arttıran üçüncü parti lojistik şirketlerinin hızla artan önemi.


Lojistikte Üçüncü Parti Şirketler ve Endüstriyel Raf Piyasasında Yükselen Dev

Konuya başlamadan önce, üçüncü parti olarak da bilinen bu şirketlerin nasıl şirketler olduğunu ve lojistik işlerini nasıl gördüklerini anlamakta fayda bulunmaktadır. Bunlar, müşterilerinin lojistik faaliyetlerini (öncelikle taşıma ve depolama) üstlenen ve konusunda uzman olan lojistik şirketleridir. Birinci parti ifadesi ile satıcı şirket, ikinci parti ifadesi ile alıcı şirket, üçüncü parti ifadesi ile ise satıcı ve alıcı şirketler arasındaki bazı hizmetleri üstlenen şirket kastedilmektedir.

Değişen teknolojik manzara ,makro ekonomik gelişmeler ve değişen tüketici tercihleri, küresel ve endüstriyel raf sistemleri pazar hacminin dikkate değer büyümesinin yolunu müteakiben açan dağıtım merkezleri ve depo operasyonları üzerinde büyük bir etkiye sahip olmaktadır. Dünyada, ulaşım sektöründe lojistiğin hızlı büyümesiyle birlikte, küresel bazda endüstriyel raf sistemleri pazarının 2020 – 2030 yılları arasındaki zaman diliminde %7 nin üstünde olacağı söylenen yıllık bileşik büyüme oranı içinde olması bekleniyor.

Ürünlerin depolandığı yerden , son tüketim noktasına sevk ve idaresinden de anlaşıldığı gibi lojistik sektörü dünyadaki her ekonomide en çok gelişen sanayii kollarından birisidir. Bundandır ki malzeme taşımada bütüncüllük kavramını, depoculuğu, paketlemeyi, nakliyeyi, envanter yönetimini, tedarik zinciri yönetimini, tedariği ve nakliye güvenliği hususlarını da kapsar. Bütün bu zincirde yer alan karışıklıklar göz önüne alındığında, uçtan uca çözümler meydana gelmeye başlamıştır. Bunlardan biri de üçüncü parti lojistik hizmetleridir. Bu hizmetler, yukarda bahsi geçen faaliyetlerin tümüyle ilgilenmektedirler. Verimli malzeme taşıma sistemleri bu tür hizmet sağlayıcılar için başarının temel taşı olduğundan özel lojistik üçüncü parti servis sağlayıcılarının büyümesi, endüstriyel depolama ve raf sistemi pazarına büyük ölçüde fayda sağlamaktadır.

Artan Kırsal Tüketim ve Büyümeyi Destekleyen Bölgesel Politikalar

Bütün işlerin lojistik ile alakalı kısımlarında, uzak sahalardaki son noktaya ulaşmak hep problem olmuştur. Bir çok iş ve sektör açısından bakıldığında her yere ve her uzak yerleşim noktasına ulaşmak imkansızdır. Bunun için de, talebin hızla büyüdüğü bu yerlerde , adı geçen lojistik sistemlerinin bu bölgelere erişmesine gerek duyulmaktadır. Dahası, çeşitli ülkelerdeki hükümetler uzak ve kırsal kesimler ile bunlara yakın büyük şehir merkezleri arasındaki bağlantıyı sağlayan teknik altyapıyı geliştirip, çağa uygun hale getirerek, kara - deniz ulaşımını ve bunlar arasındaki bağlantıları iyileştirmek maksadıyla da girişimlerde bulunmaktadırlar. Bu gelişmeler de doğal olarak endüstriyel raf sistemleri pazarı açısından son derece olumlu bir etki yaratmaktadır.

Modern Depolama Alanlarındaki Yer Darlığı, Endüstriyel Raf Sistemlerine Olan Yoğun Talebi Beraberinde Getiren Yeni Bina İnşasını Zorunlu Kılıyor.

Depo inşaatları ve depolama alanına olan talep dünyada baş döndürücü bir hızla artmaktadır. Dahası modern depolama tesislerindeki alan darlığı ve sınırlı alan kıtlığı, gelişmekte olan ülkelerde büyük e ticaret devleri arasındaki rekabeti iyiden iyiye kızıştırmaktadır. Bu da yeni depolar geliştirmek için büyük fırsatlar yaratırken öte yandan eski depoların da yenilenme ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Endüstriyel raf sistemleri pazarı ekonomik faaliyetlerin anahtar oyuncularından faydalanmaktadır. Bu anahtar oyuncular; tüketim, e- ticaret, tedarik zinciri modernizasyonu ve şehirleşmedir.

Üreticilerin Odaklandığı Nokta: Lojistik Yatırımları ve Tedarik Zinciri Ağında Büyüme

Küresel endüstriyel raf sistemleri pazarında rekabet fazladır. Sektörün dev şirketleri, lojistik sektörüne yüklü miktarda yatırım yaparak ve tedarik zincirlerine gereken önemi verecek olanakları araştırarak, pazar paylarını arttırmaya odaklanmaktadırlar. Keza , devam eden bu çabalar, iş performansındaki parametreleri ve maliyetleri daha da iyileştirme maksatlıdır. Endüstriyel raf sektöründeki büyük üreticiler gözlerini, Güney Asya’daki ve Pasifik’teki bölgelere çevirmiş durumdadırlar. Zira amaçları bu bölgedeki üretim ve dağıtım ağını büyütmektir. Çünkü bu coğrafyada işçi maliyetleri genellikle düşük olup , çok sayıda endüstriyel fason üretici de bulunmaktadır.

Endüstriyel Raf Sektörü Pazarına Bölgesel Bakış

Bölgesel dağılım açısından bakıldığında, küresel talebin endüstriyel raf sistemleri sektöründe Asya Pasifik Bölgesi tarafından domine edildiği görülür ki bu da 2019 yılında küresel raf sistemleri pazarındaki tek parçalı büyüklüğün sebebini oluşturmaktadır. İlerde yapılacak analizlerde bu bölgenin, endüstriyel raf sistemleri pazarları açısından, en önemli cazibe merkezi olmaya devam edeceği düşünülmektedir. Bölgede endüstriyel raf sistemleri pazarı sahnesine yeni çıkmakta olan Güneydoğu Asya Ülkeleri ve Hindistan gibi önemli oyuncular olduğu kadar, hala hazırda mevcut olup, çok sayıda büyük ölçekli üreticiye sahip Çin, Japonya ve Güney Kore de bulunmaktadır.

Endüstriyel Raf Sistemleri Pazarı: Kıyasıya Rekabet Arenası

Endüstriyel raf sistemleri pazarı makul ölçüde parçalıdır.Pazarda sektör lideri firmalar tek başına pazarın %25 ini ellerinde tutmaktadırlar. Hala hazırdaki bu küresel ve bölgesel devlerin sayısına dayanarak söylemek gerekir ki Pazar kıyasıya rekabete tanıklık etmektedir. Endüstriyel raf piyasasında, pazara hükmeden sektör liderlerinden bir kısmı şunlardır: Stow International, Jungheinrich AG, Mecalux SA, Kardex AG, ve Daifiku Co Ltd.


Haberler

Bizden ve sektörden en güncel haberler ve makaleler. TÜMÜNÜ GÖSTER