Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)
Setaf

Bir Süpermarketi Oluşturan 5 Temel Unsur

Bugünkü yazımızda birçok müşterimizden bizlere gelen “market açmak istiyorum, hangi ürünleri kullanmalıyım?” sorusunu yanıtlayacağız.


Bir Süpermarketi Oluşturan 5 Temel Unsur

Efektif bir süpermarket tasarımı, müşterilerinize sunduğunuz hizmette önemli bir rol oynamaktadır. Marketimizde bulunan müşterilerimize market içerisinde kolay hareket imkanı sunulması, ürünlere erişimin rahat olması, raflardaki ürün ikmalinin kolaylıkla yapılması en önemli faktörlerdendir. Kullanacağımız uygun ölçülerde raf ve teşhir ürünleri ile hem bütçemizi düşük tutacağız hem de müşterilerinize kaliteli hizmet sunmuş olacağız. Peki kullanmanız gereken ürünler nelerdir?

Market Raf Sistemleri

Raf Sistemleri marketimizin tasarımında en önemli unsurdur. Bu arada Market Raf Sistemleri marketler dışında bijuteri reyonları, hırdavat reyonları gibi birçok farklı alanlarda da kullanılmaktadır. Ürünlerimizi sergileyeceğimiz market raf sistemleri kendi içinde gruplara ayrılmaktadır.

Duvar Üniteleri

Her yükseklikte, her boyutta alanı değerlendirebileceğimiz duvar ünitelerinin, başka bir deyişle duvar reyonlarının en önemli özelliği ürünleri en iyi şekilde sergiye sunabilmemizdir. Duvar üniteleri farklı derinlik ve genişliklerde yapılan üretim sayesinde istenilen her bölgeye kurulabilir.

Gondol Ünitesi ve Gondol Başı Üniteleri

“Gondol” kelimesi raf sektöründe kullanılan en önemli teknik terimlerden biridir. Gondol Üniteleri Duvar Ünitelerinin çift taraflı olarak, yan yana istenilen adette montajını yaparak, ada şeklini alması ile komple reyona verilen isimdir. Genel olarak tasarımı yapılan alanın orta kısımlarında kullanılarak aralarda koridorlar oluşturulur. Gondol Başı Üniteleri oluşturulan Gondolun her iki başına kurulur. Gondol başı raflarında sergilenen ürünler diğer raflara göre daha fazla göze çarpar. Ayrıca gondol başı ünitesinin yan yüzlerini, uygun teşhir ekipmanı ile değerlendirmek göz önünde bulunan bu alanda ürünlerin reklamının yapılması ve kolay erişim ile satışa fayda sağlamaktadır.

Kozmetik Üniteleri

Kozmetik ürünlerinin etkili şekilde sunumunu sağlamak önemlidir, rafların şık ve düzenli görünmesi ferah bir alışveriş alanı yaratır. Müşterilerimize tercih ettiği ürüne kolay erişim imkanı sağlar.

Mini Rack Üniteleri

Mini Rack Üniteleri taşıma kapasitesi daha fazla olduğu için su, deterjan gibi ağır ürünler ya da bebek arabası gibi hacimli ürünler için tercih edilmektedir.

Promosyon Sepetleri

Mağazamızda uygun alanları değerlendirebileceğimiz promosyon sepetlerimiz ile ön plana çıkartmak istediğiniz ürünlerinizi sergileyebilirsiniz. Tel sepetlerimiz krom kaplamalı ve boyalı olarak üretilebilmektedir. Sabit ayaklı veya tekerlekli çeşitleri olmak her çeşit model ve ölçü bulunmaktadır.

Market Arabası

Market Arabaları müşterilerimizin satın aldığı ürünleri taşıması için en kolay imkanı sağlamamız adına en önemli etkendir. Market arabaları bebe setli ve bebe setsiz olarak, tel veya plastik, boru ayak ya da çift katlı olmak üzere çeşitleri mevcuttur. Bunlar 75, 100, 120, 150, 180, 210 litre olarak boyutlara ayrılır, bir süpermarketin metrekaresine göre adet ve kapasite tavsiye ederiz.

Alışveriş Sepetleri

Plastik Alışveriş Sepetleri hızlı alışverişlerde pratiklik sağlar, 7, 22, 28, 40, 54 ve 65 Litre olarak farklı boyutları, tekerlekli ve el sepetleri mevcuttur. Tercih ettiğimiz bu ürün müşterilerinize kolay alışverişin kapılarını açar.

Kasa Bankolar

Kasa Bankolar Müşterilerimiz ile karşılaştığımız son noktadır. Müşterilerimiz marketimizden ayrıldığında akıllarında bizim adımıza kalacak son alandır. Bu nedenle tasarım konusunda dikkatli olmamız gerekmektedir. Kasa Bankolar da her alana uygun boyutlarda üretim yapılmaktadır. Kasiyerlerin iş alanını rahatlatmak ve kolay hareket imkanı ile hızlı bir hizmet sunmak amaç edinilmiştir.


Haberler

Bizden ve sektörden en güncel haberler ve makaleler. TÜMÜNÜ GÖSTER