Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)
Setaf

Market Raf Sistemleri Nedir?

Marketlerde ürünlerin sergilenmesi ve erişimin sağlanması amacıyla kullanılan market raf sistemleri, farklı türde birçok ürünün muhafazasını ve depolanmasına imkân verir. Kolay alışveriş deneyimi sunan market raf sistemleri, çeşitli türlere ve özelliklere sahiptir. Bu çeşitlilik arasından marketler ihtiyaçlarını karşılayabilir ve düzen sağlayabilir.


Market Raf Sistemleri Nedir?

Market Raf Sistemlerinin Özellikleri ve Avantajları

Market raf sistemleri çeşitli özellikleri ile hem işletmeye hem de müşteriye kolaylıklar sunar. Bu özellikler şöyle sıralanabilir:

Farklı ürün türlerine ve boyutlarına uyum sağlayacak şekilde tasarlanır. Raf sistemleri genellikle taşınabilir raflara sahiptir. Bu şekilde belirlenen farklı boyutlara göre yerleştirme mümkün olur.

  • Toplu olarak birden fazla katman veya raf seviyesi içerir. Bu, daha fazla ürün çeşidini sergilemek ve stoklamak için kullanılabilir. Daha yüksek raflar genellikle hafif ürünler için kullanılırken alt raflar daha ağır ürünleri desteklemek amacıyla tercih edilir.
  • Raf sistemleri, ürünlere kolayca ulaşılmasını sağlamak için tasarlanır. Ürünlerin kolayca algılanması için görünebileceği şekilde yerleştirilmesi yapılır. Ayrıca kaydırılabilir raflar veya çekmece benzeri özellikler de erişilebilirliği arttıracak etmenler olarak kullanılabilir.
  • Bazı raf sistemleri, ürünlerin fiyatlarını ve bilgilerini sergilemek için bölümlerine sahiptir. Bu, ilgili ürün hakkında daha kolay bilgi almayı kolaylaştırır.
  • Market raf sistemleri, mağazanın genel tasarımı ve üretimiyle uyumlu olacak şekilde tasarlanır. İyi bir tasarım, ayrıcalıklı bir mimari deneyimi sunar ve mağazanın profesyonel bir görünüm kazanmasını sağlar.
  • Bazı marketler, raf düzenini değiştirebilmek için tekerlekli raf sistemlerini kullanır. Bu, ürünlerin kolayca yer değiştirilmesini sağlar.
  • Raf sistemleri, ürün kaybını önlemek için güvenlik özellikleriyle donatılır.

Market raf sistemleri; mağazanın türü, boyutu ve ürettiği ürün yelpazesine bağlı olarak çeşitli düzenlemelere sahip olabilir. İyi bir raf sistemi, rahat bir mimari deneyim sunmasının yanı sıra işletme sahiplerine de ürünlerini etkili bir şekilde sergileme ve stoklama imkânı sağlar.

Market Raf Sistemlerinin Çeşitleri

Market raf sistemleri duvar üniteleri, çift taraflı gondol üniteleri, mini rack reyonlar, unlu mamul üniteleri ve meyve & sebze üniteleri olmak üzere 5 ana başlık altında toplanır. Bu raf sistemlerinin genel özellikleri ve kullanım alanları şöyledir:

Duvar Üniteleri

Perakende sektöründe etkileyici bir sergileme için çözümler aranır. Bu amaçla, duvarlar marketlerde önemli rol oynar. Duvar üniteleri, mağazaların duvarlarını kullanarak ürünlerin sergilenmesine olanak sağlayan özel raf sistemleridir.

Estetik tasarımı ve fonksiyonelliği bir araya getiren duvar üniteleri, mağaza ambiyansını korurken etkili muhafaza sağlar. Ürünleri düzenlerken görsel deneyim de sunmanın kolay ve verimli yollarından biri duvar üniteleri olur.

Birçok sektörde kullanımı bulunan duvar üniteleri, ayarlanabilir rafları ve çeşitli düzenleme seçenekleri ile her türdeki ürün için uygun teşhir alanı oluşturmak mümkündür. Duvar üniteleri, ürünleri göz hizasında sergileyerek dikkatleri çekme konusunda etkili rol oynar. Bu sayede özellikle öne çıkarılmak istenen ürün vurgulanabilir ve ürünlere yönlendirme yapılabilir. Satışları artırmak ve müşteri deneyimini geliştirmek için önemli bir strateji olarak değerlendirilebilir.

Çift Taraflı Gondol Üniteleri

Market sektöründe ürünlere kolay erişim sağlanması için en sık kullanılan raf sistemlerinden biri de çift taraflı gondol ünitelerdir. Bu sistem sayesinde, ürünler iki farklı tarafta sergilenir ve teşhir kabiliyeti üst düzeyi çıkarılır.

Çift taraflı gondol üniteleri, ürünleri her iki yönde de sergileyerek daha geniş bir hedef kitlesine ulaşma fırsatı sunar. Mağazanın iki tarafında teşhir edilen ürünler ile mağaza içerisinde hem daha yoğun hem daha canlı bir atmosfer kazanılır.

Genellikle taşınabilir raflara sahip gondol üniteler, farklı ürün boyutlarına uyum sağlar. Gıdadan kozmetiğe kadar birçok sektördeki ürünler, bu raflarda sergilenebilir. Ünitelerin çift taraflı olması ise daha fazla ürün sergileme ve stoklama olanağı verir. İstenilirse ürünler kategorilere ayrılıp iki tarafta düzenlenir.

Mini Rack Reyonlar

Perakende sektöründe sürekli olarak yenilik arayışı bulunur. İhtiyaçlara cevap vermek için geliştirilen mini rack reyonlar, sınırlı alanlarda bile etkili ürün düzenlemesi sağlamak amacıyla kullanılır. Kompakt tasarımı sayesinde mağazanın her alanı en iyi şekilde değerlendirilir ve daha fazla ürün sergileme fırsatı verilir. Küçük veya dar mekânlarda bile etkili ürün düzenlenmesini mümkün kılar.

Farklı ürün kategorilerini sergileme için geniş bir çerçeve sunan mini rack reyonlarda kişisel bakım ürünlerinden küçük ev eşyalarına kadar birçok ürün teşhir edilebilir. Ayarlanabilir raflar ve bölmeler, ürün özelliklerine göre uyarlanabilir.

Mini rack reyonlar, ürünlerin istenilirse göz hizasına getirilmesine de fırsat verir. Bu sayede müşteriler ürünleri kolayca görebilir ve çekici hale gelir. Fırsatlardan indirimlere kadar birçok kampanya mini rack reyonlar ile kolaylıkla verimli hale getirilebilir. Böylelikle satışları arttırmak ve müşteri çekmek mümkün olur.

Mini rack reyonlar, kasaların yanında da stratejik amaçlı kullanılarak anlık satışa teşvik etmede tercih edilir. Bu alanlar, hızlı alışveriş yapmak isteyenlerin ürün seçeneklerini değerlendirmesi ile alışverişi destekler. Yeni kampanya ve mevsimsel ürünler de mini rack reyonlarda sergilenebilir.

Unlu Mamul Üniteleri

Özellikle market ve bakkal gibi işletmelerde ürünlerin sergilenmesi ve mimari detaylarda çekici detaylar büyük önem taşır. Bu ihtiyaca cevap veren özel çözümlerden biri de unlu mamul üniteleridir. Ünitelerde; ekmek, pasta, kurabiye, börek gibi unlu mamuller sergilenirken hijyen kurallarına uygun şekilde muhafaza edilir.

Unlu mamul üniteleri, ekmek gibi ürünleri taze şekilde saklanmasını sağlar. Raflar, ürünleri düzgün ve taze sunmayı amaçlar. Böylece ürünler daha çekici hale getirilir. Unlu mamul üniteleri aynı zamanda farklı türdeki unlu mamulleri de düzenli şekilde sergileme imkânı sunar. Ayarlanabilir raflar ile çeşitli ürünler ünitelerde yer alabilir.

Meyve & Sebze Üniteleri

Marketlerde, ürünlerin sergilenmesi özellikle taze ve sağlıklı ürünler için dikkat edilmesi gereken bir detaydır. Bu anlamda meyve ve sebzelerin tazeliğinin korunması ve düzen içerisinde sunulması için ünitelere ihtiyaç duyulur. Özel raf sistemleri olan meyve & sebze üniteleri, ürünlerin tazeliğini korurken ilgi çekmesi için ideal bir platform haline gelir.

Meyve ve sebze üniteleri, farklı türdeki ürünlerin sergilenmesinde geniş bir çeşitlilik sunar. Farklı renk ve boyutlardaki üniteler ile ürünler öne çıkarılabilir hale gelir. Üniteler, nesnelere kolayca erişilmesini de sağlayarak alışveriş deneyimini geliştirir. Raf yükseklikleri genellikle ayarlanabilir haldedir ve bu sayede ürünler kolayca algılanabilir.

Üniteler, ürünlerin fiyat gibi farklı bilgilerin sunulmasına olanak tanır. Bu sayede besin değerleri ve faydaları da istenirse kullanım alanlarına yerleştirilebilir. Ünitelerin sağladığı faydalardan bir diğeri de ürünlerin toz, kir ve diğer dış etkenlerden korunmasıdır.

Market Raf Sistemlerinin Kullanım Alanları

Farklı çeşitlerde gelen market raf sistemleri perakende sektöründeki birçok alanda kullanılabilir. Hipermarket, süpermarket, market, perakende zincirleri, bakkallar, gross marketler, cash & carry market, elektronik mağazası, oyuncak mağazası, pet shop, eczane ve kozmetik mağazaları bu ürünlerin yaygın olarak kullanıldığı işletmelerdir.

Market Raf Sistemleri Fiyatları

Market raf sistemleri başlığı altında birçok ürün bulunduğu için fiyatlar, ürün çeşitliliği başta olmak üzere birçok noktada değişiklik gösterir. Her ürünün tasarımı farklı olduğu gibi ölçüleri de değişiktir. Depolama birimlerinizde kullanacağınız alanlara göre özel olarak tasarlanan raflar arasından uygun ölçüleri seçebileceğiniz gibi özelleştirilmiş rafları da tercih edebilirsiniz.

Raf sistemlerinde kullanılan ham madde ise fiyatları etkileyen bir diğer başlıktır. Bazı ürünler metalden yapılırken bazılarında plastik ağırlıklı olarak kullanılır. Ayrıca müşteri talebine göre ek aksesuarlar ve özellikler de eklenebilir. Rafın taşıma kapasitesi ve raf sayısına göre fiyatlarda farklılıklar ortaya çıkabilir.

Raf sistemlerinde toplu alım gerçekleştirilmesi fiyatların daha uygun olmasını sağlayan bir kriterdir. Siparişlerin hazırlanmasından sona rafın montajının ve kurulumunun firma tarafından yapılması da toplam tutara eklenir.

Özetle, her market raf sistemi fiyatı istenilen özelliklere göre değişir. İşletmenize en uygun çözümler için teklif isteyebilir, size özel çözümler ile marketinizdeki alışverişleri daha etkili kılabilirsiniz.


Haberler

Bizden ve sektörden en güncel haberler ve makaleler. TÜMÜNÜ GÖSTER