Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)
Setaf

Lastik Raf Sistemleri Nedir?

Lastiklerin düzenli sergilenmesi için tasarlanan lastik raf sistemleri; otomobil, motosiklet, kamyon ve diğer araç türleri için kullanılan lastiklerin muhafazası ve teşhirini karşılama amaçlı kullanılır.


Lastik Raf Sistemleri Nedir?

Lastikler, büyük ve kapsamlı ürünlerdir. Bu yüzden de düzenli bir depolama sistemi ihtiyacı vardır. Lastik raf stantları, lastikleri yatay veya dikey olarak depolayabilecek şekilde kullanabilen, sağlam ve dayanıklı yapıya sahiptir.

Lastik Raf Sistemleri Özellikleri

Otomotiv sektöründe, lastik satış ve depolama işletmelerinde kullanılan bu raf sistemleri, alışveriş depolama yönetimini kolaylaştırırken tamamen daha iyi bir alışveriş deneyimi sunar. Stantların genel özellikleri:

  • Metalden yapılmış sağlam yapıya sahiptir. Bu yapı, lastiklerin ağırlığına dayanabilecek şekilde tasarlanır.
  • Farklı tiplerdeki lastikleri depolayabilecek kapasitede olurlar. Farklı modeller, stant sayesinde istenilen şekilde sığdırılabilir.
  • Lastikleri düzenli şekilde saklama olanağı sağlar. Bu sayede depo veya mağaza içinde lastikler daha kolay bulunabilir ve yönetilebilir.
  • Özellikle servis merkezlerinde sergilemek satış için önemlidir. Stantlar, müşteri tarafından lastiklerin incelenmesine ve satın almaya karar vermesine yardımcı olur.
  • Depolama alanını daha etkin kullanma olanağı tanır. Yatay veya dikey yapılar sayesinde depo veya mağazada yerden tasarruf sağlanır.

Lastik Raf Sistemleri Kullanım Alanları

Lastik raf stantları, lastiklerin muhafazası ve sergilenmesi için yaygın olarak kullanılan depolama çözümüdür. Genel olarak kullanılan işletmeler:

Otomobil Servis Merkezleri

Otomobil servis merkezleri, hızlı ve etkili hizmet sunmak için lastiklerin stoklanmasına ve tüketici beklentilerini karşılamak zorunluluğundadır. Farklı lastikleri boyutlarına, mevsimlerine ve markalarına göre düzenli şekilde depolamak için lastik raf sistemine ihtiyaç duyar.

Lastik Mağazaları

Lastik mağazaları, geniş bir lastik seçeneği sunmak ve farklı lastikleri sergilemek için lastik raf sistemlerini kullanır. Bu stantlar, farklı lastiklerin kolayca incelenmesine ve seçim yapılmasına olanak tanır.

Araç Yıkama ve Bakım Merkezleri

Araç yıkama ve bakım merkezleri, lastiklerin düzen içerisinde durması ve tedarikçilerin hızlı erişim sağlaması için stantları kullanır.

Otomobil Galerileri

Otomobil galerileri, araçlarla uyumlu lastikleri eksiksiz şekilde sunmak için lastik raf sistemlerini tercih eder.

Depolar

Lastikler, otomobil sürücüleri veya toptancılar tarafından gerekli ürünlerdir. Depolar, lastik rafları ile lastikleri muhafaza ederken alandan tasarruf sağlar.

Kamyon ve Ağır İş Makineleri Servisleri

Kamyonlar ve ağır iş makineleri için büyük lastik boyutlarının stoklanması gereklidir. Bu gereklilik de lastik raf sistemlerine olan ihtiyacı doğurur.

Lastik Raf Sistemleri Çeşitleri

Kullanım ihtiyacına ve depolama alanına göre farklı lastik raf sistemleri mevcuttur.

Mobil Lastik Raf Sistemleri

Hareketli olması öne çıkan özelliğidir. Raflar, bir ray veya kızak sistemi üzerine monte edilir ve bu sayede yan yana veya birbiri ardına kaydırılabilir. Bu hareketli yapı sayesinde depolama birimlerinin tamamı kullanılarak daha fazla lastik depolanabilir. Ayrıca hareketli yapı sayesinde depolamayı etkin bir şekilde korur. İhtiyaç duyulduğunda raflar bir araya getirilerek alan tasarrufu sağlanır.

Çok Seviyeli Lastik Raf Sistemleri

Lastiklerin düzenli olması için birden fazla rafa sahip bir sistemdir. Bu tür raf sistemleri, depolama alanını dikey yönde kullanarak daha fazla lastiği aynı alanda saklama imkânı sağlar. Çok seviyeli lastik raf sistemleri, yüksek tavanlı depolama alanları veya depo tesisleri için yerden tasarruf etmek amacıyla kullanılır.

Duvara Monte Lastik Raf Sistemleri

Lastikler duvarda düzenli şekilde depolanır. Bu tür raf sistemleri, lastiklerin yerden tasarruf sağlaması amacıyla düz bir yere (duvara) monte edilerek kullanılır. Ayrıca lastiklerin herhangi bir alana yığılmadan yatay veya dikey tutulmasını sağlar. Dikey olarak monte edilmiş sistemler, duvara paralel bir şekilde lastiklerin saklanmasını sağlarken yatay olarak monte edilmiş sistemler ile lastikler yan yana dizilir.

Paletli Lastik Raf Sistemleri

Paletli lastikler, normal lastiklerden daha büyük ve ağır olduklarından geleneksel raf sistemleriyle depolanmaları daha zordur. Bunun için de paletli sisteme ihtiyaç duyulur. Depolamayı etkin bir şekilde kullanmayı sağlar. Paletler üzerinde yatay veya dikey olarak depolama seçenekleri sunar.


Haberler

Bizden ve sektörden en güncel haberler ve makaleler. TÜMÜNÜ GÖSTER