Hafif ve orta yük depolama raf sistemleri, genellikle daha küçük ve hafif ürünlerde tercih edilen depolama çözümleridir. Bu tür raf sistemleri, birçok endüstri ve işletme için stok yönetimi ve depolama hizmetlerini karşılamak için kullanılır.
Hafif yük depolama raf sistemleri; daha küçük, hafif ve genellikle elle taşınabilen, eşyaların depolanmasını sağlayan sistemlerdir. Bu raf sistemleri; perakende mağazalarında, garajlarda, ofislerde, arşivlerde ve benzeri yerlerde kullanılır. Hafif yük raf sistemleri galvaniz, metal veya plastik malzemeden üretilir ve kolay monte edilebilir. Esnek yapıları sayesinde de hızlı bir şekilde kurulabilirler.
Orta yük depolama raf sistemleri, daha büyük ve ağır ürünleri taşıma kapasitesine sahip raf sistemleridir. Bu tür raf sistemleri, küçük ve hafif yük sistemlerine göre daha dayanıklı ve daha fazla yük taşıma özelliklerine sahiptir. Orta yük depolama raf sistemleri, orta yükte depolama gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmıştır. Genellikle üretim tesislerinde, depolarda, dağıtım merkezlerinde ve benzeri yerlerde kullanılır.
Hafif ve orta yük depolama raf sistemleri, depoları düzenli ve erişilebilir bir şekilde yönlendirmeyi sağlayarak depo genişliği sunar. Bu raflar; depolama alanının hacmi, muhafaza edecek ürünlerin ağırlığı ve kapasitesinin yanı sıra işletme maliyetlerine bağlı olarak farklı tasarımlarda ve yapılarda olabilir.
Hafif ve Orta Yük Depolama Raf Sistemleri Nelerdir?
Hafif ve orta yük depolama raf sistemleri çeşitleri arasında birçok farklı tasarım bulunur. Bu raf sistemlerinde çantadan hırdavat malzemelerine, lastikten kimyasal maddelere kadar birçok ürün depolanabilir. İşletmelerin ihtiyaçlarına göre çeşitlenen hafif ve orta yük depolama raf sistemleri şöyledir:
Süper 1-2-3 Galvaniz Hafif Yük Depolama
Birçok işletme hem ürünleri sergileme hem de depolama sistemine ihtiyaç duyar. Süper 1-2-3 galvaniz hafif yük depolama, tüm bu ihtiyaçlara cevap veren raf sistemidir. Galvaniz hafif yük depolama sistemini giyim mağazalarında kıyafetlerin teşhiri için kullanabileceğiniz gibi kurumunuzun arşiv deposunda da tercih edebilirsiniz.
Süper 1-2-3 galvaniz hafif yük depolama sistemlerinin diğer raflardan öne çıkan özelliği kaynak kullanmadan sadece bükülerek üretilmesi ve montaj sırasında cıvata kullanılmamasıdır. Galvanizden üretilen raflar geçme sistemi ile tasarlanır. Bu sayede rafları istediğiniz yere taşıyabilir ve tekrardan montaj yapabilirsiniz.
Unirack Orta Yük Depolama
Eczane, e-ticaret ve otomotiv sektörü gibi birçok sektörde Süper 1-2-3 galvaniz raf sisteminden sonra sıklıkla kullanılan bir diğer tasarım ise unirack orta yük depolama sistemidir. Süper 1-2-3 hafif yükler, unirack ise orta yükler için tercih edilir. Bir üst model olarak tasarlanan bu rafları uzun süre kullanabilir, ürünlerinizi hasar almadan depolayabilirsiniz.
Hafif Rack Raf Sistemleri
Süper 1-2-3 ve unirack raf sistemine alternatif olan hafif rack raf sistemleri, depo ve fabrika gibi birçok işletmede tercih edilebilir. Diğer raflarda olduğu gibi hafif rack raf sistemlerinde de cıvata bulunmaz. Emniyet pimine sahip bu raf sistemini, 300 ila 500 kg arasındaki eşyaların muhafazasında kullanabilirsiniz.
Midi Rack Raf Sistemleri
Orta yükteki eşyaları depolamak ya da sergilemek isteyenler için midi rack raf sistemi tasarlanmıştır. Marketlerde meşrubatların, bebek mağazalarında bebek arabalarının teşhirinde etkili olan bu raf sistem, ayarlanabilir rafları ile kullanıcıya kolaylık sunar. Eklemeleri ile genişleyebilen midi rack, depolama alanlarında özgürlük sağlar.
Hareketli Raf Sistemleri
Hareketli raf sistemleri, depolama alanlarını verimli şekilde kullanmak isteyenlerin öncelikli tercihleri arasındadır. Unirack ve süper 1-2-3 raflarının birleşiminden oluşan hareketli raf sistemleri, dikey veya yatay olarak hareket ettirilebilir. El çarkı yardımıyla sağlanan hareketin bir diğer avantajı ise sadece istenilen rafa ulaşılmasıdır. Bu sayede gerekli olmayan raflar hareket ettirilmez ve doğrudan ihtiyaç duyulan rafa gidilir. Özellikle arşivlerde sıklıkla kullanımı bulunur.
Mezanin Katlı Raf Sistemleri
Yüksek tavanlı yerlerde, alanı etkili hale getiren mezanin katlı raf sistemleri, raflar arasındaki yollardan oluşur. Merdiven ile her kata çıkılabilir. 4 ila 10 metre arasındaki farklı tasarımlar, uygun depolara uyarlanır. Mezanin katlı raf sistemleri ile depolama alanlarından dikey olarak faydalanılır.
Askılı Raf Sistemleri
Askılı raf sistemleri, genellikle tekstil sektörü tarafından tercih edilir. Mağazalarda çanta veya kıyafet asmak için kullanılan askılı raf sistemleri, atölyeler veya tekstil fabrikaları tarafından da ilgi görür. 400-2 bin kg taşıma kapasitesi bulunan bu raf sistemleri, asılan ürünlerin daha kolay görünmesini sağlarken özellikle buruşmaması veya deforme olmaması gereken tekstil ürünlerinin depolanmasında etkilidir.
Hafif ve Orta Yük Depolama Raf Sistemleri Kullanım Alanları
Hafif ve orta yük depolama raf sistemleri, çeşitli endüstrilerde ve işletmelerde tercih edilebilir. Yaygın kullanım kullanımlarının bir kısmı şöyledir:
Hafif Yük Depolama Raf Sistemleri Kullanım Alanları:
- Perakende Mağazaları: Mağazalarda ürün sergileme ve depolama için hafif yük raf sistemleri kullanılabilir. Giyim, ayakkabı, elektronik ürünler gibi küçük ve hafif ürünleri düzenli bir şekilde sergilemek için idealdir.
- Ofisler: Dosya, belge ve ofis malzemelerinin düzenli bir hale getirilmesi ve erişilebilir olması için hafif yük raf sistemleri kullanılabilir.
- Garajlar ve Atölyeler: Evlerde veya küçük işletmelerde, garajlarda veya atölyelerde araç parçaları, aletler, boyalar gibi talepler için tercih edilir.
- Arşiv Depoları: Ofislerdeki belgeler, kayıtların ve dosyaların uzun süreli depolanması için hafif yük raf sistemleri kullanılabilir.
- E-ticaret Depoları: Birçok farklı ürün grubunu barındıran e-ticaret depolarında yer alabilir.
Orta Yük Depolama Raf Sistemleri Kullanım Alanları:
- Üretim Tesisleri: Orta yük raf sistemleri, üretim tesislerinde hem depolama hem de üretim aşamasında yardımcı ürünlerin düzeni için kullanılır.
- Depo ve Dağıtım Merkezleri: Büyük miktarlarda ürün depolayanlar ve sevkiyat yapanlar için orta yük raf sistemleri tercih edilebilir.
- Lojistik ve Taşımacılık Sektörü: Nakliye işlemleri sırasında gruplandırma, muhafaza ve teslimata hazırlama için kullanılır.
- Sanayi Depoları: İnşaat malzemeleri, ağır ve endüstriyel ekipmanlar için tercih edilir.
- Toptancı ve Dağıtıcı Merkezleri: Ürünlerin toptan alım ve satımını yapan işletmelerde stok yönetimi için kullanılır.
Hafif ve Orta Yük Depolama Raf Sistemleri Avantajları
Hafif ve orta yük depolama raf sistemleri, birçok avantaj sunarken depolama ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olur. Sunduğu bazı avantajlar:
- Raf sistemleri modüler yapıya sahiptir. Bu da raf aralıklarının ve konfigürasyonun kolayca ayarlanabilmesini sağlar. İhtiyaçlarınıza göre uyarlanabilirler.
- Genellikle basit montaj gereksinimleri yapısı sayesinde hızlı bir şekilde kurulabilirler. Özel bağlantıya gerek duyulmaz.
- Ürünlerin devamlılığını ve kolayca erişilebilmesini sağlar, işletmelerdeki iş akışını verimli hale getirir.
- Mağaza ve ofis gibi alanlarda estetik bir görünüm sağlayarak ürün teşhirinin amacına yardımcı olur.
- Dayanıklı malzemeden üretilirler. Bu sayede rafın taşıma kapasitesine uygun tüm ürünleri korunaklı şekilde taşır.
- Farklı yük kapasitelerine sahip seçenekler sunar. Bu da çeşitli ürün tiplerinin depolanabilmesini sağlar.
Hafif ve Orta Yük Depolama Raf Sistemleri Fiyatları
Hafif ve orta yük depolama raf sistemleri, geniş ürün yelpazesine sahiptir. Her ürünün tasarımı ve özellikleri farklı olduğu gibi fiyatları da değişkendir. İşletmelerin depolama alanlarının genişliğine ve ihtiyaçlarına göre projelendirme yapılır. Bu yüzden de her raf sisteminin fiyatı birbirinden farklıdır. Kişiselleştirilmiş raflar olduğu gibi sabit ölçülerde raflar da bulunur. İşletmenizin depolama alanlarını hem daha verimli hale getirmek hem de muhafaza ettiğiniz ürünlerin korunması için hafif ve orta yük depolama raf sistemleri fiyatları hakkında bilgi alabilir, size özel çalışmalar ile uzun yıllar kullanım sağlayabilirsiniz.